Prima cursa

Daca unul dintre scopurile dumneavoastra este sa participati la o cursa, atunci a venit momentul sa o faceti. Este recomandabil sa începeti cu curse pe distante mici care se afla în concordanta cu planul dumneavoastra de antrenament, pot fi curse de 5 km sau 10 km.

Aceasta prima competitie va va ajuta printre alte lucruri :

Sa învatati sa planificati logistica de dinainte de cursa, sa va cereti un kit, un numar pentru cursa, si sa stiti la ce ora sa plecati de acasa pentru a ajunge la timp la linia de start.
Sa traiti fiecare moment de dinainte de start, sa simtiti emotia a mii de participanti care au acelasi scop ca dumneavoastra, sa înveti sa te situezi printre ceilalti alergatori, de fiecare data aratând respect pentru toata lumea.
Sa simtiti ca faceti parte din competitie prin acel numar pe care îl veti purta pe tricou. Trebuie sa va obisnuiti sa îl acceptati deoarce sunt multi aceia care simt “presiunea numarului” si ajung sa piarda din cauza panicii, chiar daca s-au antrenat suficient pentru acest moment.
Sa învatati sa masurati, sa probati, sa reglati îmbracamintea si accesoriile folosite într-o cursa unde exista un pic mai multa presiune decât într-un antrenament obisnuit.
Sa va cunoasteti pe dumneavoastra în mijlocul unei multimi nerabdatoare si veti cunoaste sentimentul de a trece o linie de sosire, un lucru important pentru toti atletii pentru ca este rezultatul unui antrenament de saptamâni, luni sau ani întregi.
Sa va doriti sa participati si la alte competitii dupa prima trecere pe la linia de sosire.
Sa cunoasteti bucuria si mândria de a purta la gâtul dumneavoastra o medalie ce este rodul efortului dumneavoastra ca atlet.
Cel mai important lucru este sa va bucurati de aceasta prima cursa, sa împartasiti aceasta fericire, de a ajunge dintr-un punct în altul, în mijlocul unei petreceri. Acest prim concurs va fi un moment pe care nu îl vei uita niciodata.

eevahn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *